Design For IT

Voor

Voor

Wie

 

Wat kost bijvoorbeeld een logo?

In de Benelux zijn de kosten in het algemeen 85 – 350 euro per ontwerp voor bedrijven in het MKB segment (tot 250 medewerkers). Het midden- en kleinbedrijf (MKB) bestaat uit ondernemingen met maximaal 250 medewerkers.

Van alle Nederlandse bedrijven valt 99 procent in deze categorie. De definities van het midden en kleinbedrijf zoals vastgesteld door de Europese Commissie zijn als volgt;

Middelgroot: minder dan 250 werknemers, een jaaromzet van hoogstens 50 miljoen euro of een jaarlijks balanstotaal kleiner of gelijk aan 43 miljoen euro. (Logo-kosten zijn gemiddeld 200 – 350 euro)

Klein: minder dan 50 werknemers, een netto-jaaromzet van hoogstens 10 miljoen euro of een balanstotaal kleiner of gelijk aan 10 miljoen euro. (Logo-kosten zijn gemiddeld 150 – 200 euro)

Micro: minder dan 10 werknemers en een jaaromzet van hoogstens 2 miljoen euro of een jaarlijks balanstotaal kleiner of gelijk aan 2 miljoen euro. (Logo-kosten zijn gemiddeld 85 – 150 euro)

Corporate bedrijven  vanaf 250 – 5.000 medewerkers met een omzet van 50 miljoen tot 10 miljard (Prijs op aanvraag)

Enterprise bedrijven / Fortune 1000 (https://www.geolounge.com/fortune-1000-companies-2014-list/) ( vanaf 5.000 – 100.000 of meer medewerkers met een omzet van 10 miljard – tot ruim 440 Miljard en meer. (Prijs op aanvraag)

Waar moet je op letten bij het selecteren van het juiste logo? 

(Dit is gebaseerd op AI, kunstmatige intelligentie, wat wij als service, met iedere logo meeleveren en is gebaseerd op de gelijkenis van het betreffende logo met een database van meer dan 1 miljoen logo’s.)

A. Is het uniek? Het meest ideale logo-ontwerp is visueel uniek, gemakkelijk te onderscheiden van veel voorkomende afbeeldingen en andere veel voorkomende vormen.

B. Is het herkenbaar? Een sterk, gewaagd silhouet is het kenmerk van een geweldig logo – het zorgt ervoor dat het logo lage resoluties kan herkennen, van veraf en op mobiele apparatuur.

C. Heeft het de juiste kleur en contrast?  Kleur en contrast kunnen helpen om uw merk onder de aandacht te brengen. Hoewel kleur erg subjectief is, is kleurenpsychologie een van de meest effectieve manieren om merkpositionering te bewerkstelligen. We raden aan dat elk logo ten minste een of andere kleurcomponent bevat.

D. Wat is het resultaat van alle bovenstaande punten? Uiteindelijk zijn bovenstaande punten eenvoudige vuistregels: er zijn veel goed ontworpen merken die zich niet aan deze normen houden. Weten wanneer je moet afwijken van de norm komt neer op een menselijk oordeel, dat nog steeds buiten de huidige AI (artificial intelligence) ligt.